Raaka seksuaalirikos Lahdessa toukokuussa 2018

Toukokuussa 2018 tapahtui Lahdessa karmiva seksuaalirikos. Mikäli tämän kaltaiset rikokset järkyttävät sinua liikaa, suosittelen katsomaan blogini muita kirjoituksia. Jos koet olevasi herkkä rikoksiin liittyvään materiaaliin, en voi suositella, että jatkat lukemista lainkaan. Jos päätät jatkaa lukemista, teet sen täysin omalla vastuullasi.

Kesä oli aluillaan. Lahtelaisessa asunnossa oli 4 miehen seurue viettämässä iltaa. Ilta ei kuitenkaan saanut tavanomaista loppua.

40-vuotias Harri Moilanen alkoi pahoinpidellä asunnossa miestä, jonka kotirauhan piiriin asunto kuului. Julkisuuteen ei ole kerrottu, oliko asunto uhrin vai jonkun hänen läheisen ja luovutettu hänen käyttöönsä. Moilanen löi uhriaan useita kertoja nyrkeillä, vasaralla, kypärällä sekä muilla selvittämättä jääneillä astaloilla päähän ja vartaloon. Moilanen viilsi uhriaan molempiin korviin, alavatsaan ja silmäkulmaan jollain teräaseella ja repi pihdeillä uhrinsa pikkuvarpaan kynnen irti, hän väänsi tämän sormia ja varpaita sekä viilsi saksilla vasemman käden pikkurilliin. Pahoinpitely on kestänyt poliisin saamien tietojen mukaan useita tunteja. Mikään ei tuntunut riittävän brutaalia väkivaltaa tekevälle Moilaselle. Kaiken tämän järkyttävän väkivallan käytön lisäksi hän leikkasi uhrinsa vasemman käden pikkurillin kokonaan irti pihdeillä ja oksasaksilla. Miehen sormea ei pystytty pelastamaan vaan hän menetti sormensa pysyvästi.

Asunnossa oli Moilasen sekä hänen uhrin lisäksi kaksi miestä. Kumpikaan ei puuttunut väkivallan tekoon, eivätkä pyrkineet estämään Moilasen toimia. Kumpikaan ei soittanut apua.

Moilaselle ei riittänyt pelkkä törkeä pahoinpitely vaan hän päätti myös raiskata uhrinsa useasti eri tavoin. Näistä seksuaalisista väkivallan teoista löytyy googlen kautta etsimällä erittäin kuvottavia ja raakojakin yksityiskohtia, jotka olivat mielestäni ihan liikaa kirjoittaakseni niitä tänne. Halukkaat löytävät tiedon varmasti jotain muuta kautta. Uhri raiskattiin ensin olohuoneessa ja sen jälkeen myös kylpyhuoneessa. Moilasen uhrin kokema väkivalta, nöyryytys ja törkeät raiskaukset olivat erittäin julmia ja kivuliaita.

Asunnossa olleet ulkopuoliset miehet olivat poistuneet luvaten soittaa apua uhrille. Sitä he eivät kuitenkaan ole tehneet, vaikka ovat tienneet miehen olevan todellisessa vaarassa. Keskustelupalstoilla on esitetty arvailuna, että voi olla mahdollista, että kyseiset henkilöt ovat pelänneet Moilasta, sillä hänellä on ollut yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Poliisi on myös kertonut julkisuuteen, että miehellä oli yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Tutkinnan aikana poliisi epäili, että päihteillä olisi osuutta asiaan, mutta varmistusta tähän en löytänyt.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä. Tuolloin julkisuuteen tuli tieto myös siitä, että tekijä ja uhri tunsivat toisensa.

Oikeudenkäynnissä Moilanen kiisti teot ja väitti, ettei ollut niiden aikaan kyseisessä asunnossa. Oikeus uskoi kuitenkin uhrin ja kahden paikalla olleen miehen sekä kolmen muun todistajan kertomuksiin siitä, että Moilanen on tehnyt teot. Moilanen tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä raiskauksesta. Oikeuden mukaan raiskaus oli erittäin törkeä ja nöyryyttävä, koska se tapahtui toisten henkilöiden ollessa läsnä. Uhrille Moilanen määrättiin korvaamaan tämän vaatimat 25 500 euroa muun muassa henkisestä kärsimyksestä sekä kivusta ja särystä. Väkivalta- ja seksuaalirikosten lisäksi Moilanen oli syyllistynyt kahteen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, liikennerikkomukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja rattijuopumukseen. Tekokokonaisuuteen ei löytynyt tutkinnassa, eikä oikeudenkäynnissä minkäänlaista motiivia.

Asunnossa olleet 20- ja 31-vuotiaat miehet tuomittiin tapauksen johdosta myös, sillä he olivat olleet asunnossa väkivallantekojen aikana, vaikkeivat niihin osallistuneetkaan. Raskauttava asia tuomioissa oli myös se, että he olivat poistuneet asunnosta tekojen jälkeen, jättäneet uhrin yksin asuntoon eivätkä olleet soittaneet tälle apua. Heille määrättiin sakkoja pelastustoimien laiminlyönnistä.

Kommentit